Dan narcisa 2016

Dan narcisa 2016

Dan narcisa ili humanost na djelu, akcija je koja se u subotu provodila diljem Lijepe naše pa tako i na našem području. U gradu Biogradu ova, kao i sve druge akcije humanitarnog karaktera podržane su od Grada, brojnih organizacija i udruga, te dakako i samih žitelja.
Tako su i ovoga puta na štandu koji je za tu prigodu postavljen na malom trgu kod spomenika dr. Franje Tuđmana narcise prodavale predstavnice Foruma žena grada Biograda na čelu sa predsjednicom Ljubicom Budan, djelatnicama Crvenog križa Frankom Troskot i ravnateljicom Gradske organizacije CK Brankom Kulaš, te predsjedicim Savjeta mladih Angelom Šarić.
Kao što je već poznato ova akcija provodi se pod motom “Naše zdravlje-Radost života“, a posvećena je borbi protiv raka dojke. U našoj županiji i ove godine akciju je upriličila zadarska udruga „Europa Donna“ u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom. Cilj akcije je nastavak prikupljanja sredstava za kupnju aparata takozvanog linearnog akceleratora a koji će doprinijeti uspješnijem liječenju,u sklopu nacionalnog programa liječenja raka dojke u žena.
Uz narcise na štandu su se dijelile i brošure sa upozorenjima i savjetima o ovoj opakoj i sve češćoj bolesti od koje obolijevaju žene. Svi narcisi rasprodani su već u ranim jutarnjim satima, a uz žene kupovali su ih i muškarci što najbolje dokazuje koliko su naši sugrađani senzibilizirani i voljni sudjelovati u humanitarnim aktivnostima.

dan_narcisa_2016_01 dan_narcisa_2016_02 dan_narcisa_2016_03