Međunarodni dan mladih 2016

Međunarodni dan mladih 2016

Međunarodni dan mladih namijenjen je populaciji koja čini trećinu ukupnog svjetskog stanovništva. Mladi su društvena skupina koju u Republici Hrvatskoj, prema Nacionalnom programu djelovanja za mlade, čine svi građani Republike Hrvatske u dobi od 15 do 29 godina. Međunarodni dan mladih prilika je za ukazivanje na potrebe mladih i njihova prava. Diljem svijeta povodom toga dana održavaju se razne tribine o nezaposlenosti mladih, razni koncerti, manifestacije, kulturna događanja, humanitarne akcije, te mnoga druga događanja koja uključuju sudjelovanje mladih, njihovih udruga i državnih institucija.

Savjet mladih Grada Biograda na Moru povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza (petak) 2016. godine je priredio kulturno – zabavni program na rivi ispred gradske luke (Obala kraja Petra Krešimira IV).

Koncert je prošao sa velikom posjećenosti i sa zadovoljnim gostima koji su uživali u velikim porcijama graha našeg Planinarskog društva „Belvedere“ i u odličnoj glazbi benda „Škabelin“. Na koncertu su također bili prisutni naši gosti iz Savjeta mladih Grada Varaždina, te smo im drugi dan odlučili pokazati čari NP „Kornati“. Pod dojmom prekrasnog druženja naša suradnja se i dalje nastavlja, prvenstveno za dobrobit svih mladih kako na našem području tako i na njihovom.

medunarodni-dan-mladih-2016-01 medunarodni-dan-mladih-2016-02