Sat za planet Zemlju 2016

Sat za planet Zemlju 2016

Gašenjem javne rasvjete na području Grada Biograda u vremenu od 20 sati i 30 minuta do 21 sat i 3o minuta, te paljenjem lampiona ispred zgrade Gradske uprave prigodno je obilježena akcija „Sat za planet Zemlju .“

Naime, već niz godina Grad Biograd je sudionik ove globalne aktivnosti koja iz godine u godinu ima sve više pristalica odnosno sudionika.Tako se i ove godine na inicijativu Savjeta mladih Grad još jednom uključio u ovu najveću volontersku akciju na svijetu,kazala nam je predsjednica Savjeta mladih Angela Šarić.

Ova akcija ima za cilj podizanje svijesti o potrebi veće brige o klimatskim promjenama kazala je ona. Poznato je naime da inicijativa WWF-a „Sat za planet Zemlju“ nastala 2007. godine u Sydneyu upravo sa cljem podizanja svijesti donosiocima odluka ali i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa, energetskoj učinkovitosti, štetnosti klimatskih promjena te čovjekovog negativnog utjecaja na zemlju.

Ova akcija međutim pokazala je kako više stotina milijuna ljudi želi učiniti više za zaštitu svog planeta, kazala je Šarić. Uz gašenje javne rasvjete na području grada Biograda, te gašenje suvišnih rasvjetnih tijela u domaćinstvima Savjet mladih organizirao je i paljenje lampiona ispred zgrade Gradske uprave te na taj način ukazao da upozorenja toga tipa nikada dosta.

sat_za_planet_zemlju_2016_01 sat_za_planet_zemlju_2016_02 sat_za_planet_zemlju_2016_03 sat_za_planet_zemlju_2016_04